Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredagens lokalfotboll: IFK i serieledning

IFK går upp i tillfällig serieledning efter kvällens seger mot tabelltrean Ope.

Division 4 herrar:

IFK Östersund 2–Ope 3–1 (1–0)

Mål, IFK: André Larsson, Henrik Dillner, Ope: Mergim Krasniq.

Tvåan och trean i tabellen möttes på Jämtkraft Arena, och det var spelförande IFK som mest aktivt letade ledningsmålet, men bortalaget Ope försvarade väl på de inlägg, instick och genombrott som de kvicka IFK-spelarna försökte med. Då återstod att prova med distansskott, och efter en halvtimme kom 1–0 genom André Larssons distinkta yttersida som smet in i bortre krysset. Ope hade en bra chans i första halvlek när Pontus Edholm fick bra träff och träffade ribban.

I andra halvlek utökade IFK till 2–0. Ope skulle få lite poängvittring efter en reducering med tio minuter kvar och i slutminuten fick man en sista chans på hörna, men den slarvades bort och i stället kunde IFK kontra in 3–1 med matchens sista spark. IFK därmed i upp i serieledning men med fyra (!) matcher mer spelade än Ytterhogdal.

Fältjägarna–Ås 9–0 (4–0)

Mål: Kristoffer Henriksson 6, Jörgen Nilsson 2, Fadi Sultan

Den där glädjen i spelet som kanske saknats på slutet hos "Jägarna" kom tillbaka med full kraft i mötet med Ås. Man var snabba ur startblocken och hade en tidigt tvåmålssledning och laget behöll sedan koncentrationen och ägde hela matchen.

– Det var skönt att verkligen få ladda ur. Allt släppte verkligen. Vi har inga svackor och målen trillar in med jämna mellanrum, säger tränaren Mattias Hallberg, vars lag inte hade väntat sig att det skulle gå så pass enkelt som det gjorde.

– Det finns inga dåliga lag egentligen i den här serien och Ås gav oss en bra match i våras.

Stor show hade Kristoffer Henriksson som stod för hela sex mål, varav ett par riktiga klassmål.

– Han är kungen i dag, men hela laget var bra.

Tandsbyn–Offerdal 1–2 (0–1)

Mål, Tandsbyn: Markus Mikaelsson, Offerdal: Simon Kvarnlöf, Thomas Fetterplace.

Offerdal kan inte sluta vinna för tillfället. Laget sjätte raka kom borta mot Tandsbyn.

– Ska jag vara ärlig så har vi lite tur i dag. Men vi har flytet just nu. Inte vår bästa match spelmässigt men inställningsmässigt gör vi en jättematch, summerar tränaren Leif Aronsson.

Bortalaget tog ledningen på frispark i första halvlek, och 2–0 kom efter en kontring i andra halvlek. Tandsbyn kvitterade i slutminuterna, och var sedan ett ribbskott från att kvittera och få en poäng, vilket kanske hade varit rättvist sett till matchbilden.

– Vi har ett bra lag på pappret, lite folk borta i dag men vi spelar med en harmoni i gruppen och vi har roligt, säger Aronsson om Offerdals fina trend.

Alsen–Hede 4–2 (2–1)

Mål, Alsen: Andreas Zackrisson 2, Per Olofsson 2. Hede: Mohamed Ben Ahmed, Hazem Alhusain.

Alsen förlorade mot Ope tidigare i veckan. Men hemma på Bleckåsvallen var man genast tillbaka i vinnarspåren. Andreas Zackrisson rann igenom och sköt 1–0 efter bara några minuter. Men Hede hittade in i matchen och kvitterade inte långt senare och hade bud på mer. Då var Zackrisson framme igen och ordnade ny ledning för hemmalaget.

En bit i andra halvlek kom 3–1 och tio minuter senare satt fyran och segern var säkrad, även om Hede fick in en reducering genom Hazem Alhusain.