Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräscht badhus avgörande för elitsimmare

Ganska precis en kvarts miljon människor besökte Storsjöbadet under 2013. Det är också en viktig arena för en av kommunens största idrottsklubbar.

Av de pågående renoveringarna märks inte mycket. De sköts mest från utsidan av fastigheten. Inne i klordoften är det sedvanligt hög ljudnivå från lekande unga, en del till åldern och en del bara till sinnet.

– För oss är det avgörande för vår verksamhet att vi har ett bra och fräscht badhus, säger Emma Wallin, som är tränare för simklubben Ägir.

Klubbens medlemmar är några av de som frekventerar badet flitigast. Ägir är en av de största idrottsklubbarna i Östersunds kommun och elitgruppen som i dag simmar på de bortre banorna tränar nio simpass i veckan på Storsjöbadet.

– Vi har som mest besökare efter midsommar fram till mitten av augusti, säger Malin Bystedt, som är tillförordnad chef för Storsjöbadet.

Sommartid är majoriteten av gäster norrmän som bor på den intilliggande campingen. Lågsäsongen, med litet besöksantal, inträffar från mitten av april fram till mitten på juni.

– Ibland är det lite trångt i bassängen när det är aquaträning, frisim och våra träningspass samtidigt men överlag tycker jag att det fungerar bra, säger Emil Nilsson, tränare SK Ägir.