Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fråntas sin vapenlicens efter rattfylla

En 54-årig man från länet fråntas sitt tillstånd att inneha skjutvapen. Grunden till detta är att mannen tidigare dömts av Östersunds tingsrätt för tre fall av grovt rattfylleri och fem fall av olovlig körning.

Polismyndigheten anser det inte lämpligt att mannen ska få inneha skjutvapen bland annat då grovt rattfylleri kan ses som ett tecken på likgiltighet för andra människors liv och säkerhet.

Mannen överklagar indragningen och menar att de tre rattfyllerierna skedde under en period när han hade personliga problem. Han har sedan dess fått behandling och är i dag frisk och ser hjälpen som en garanti för att han inte kommer återfalla i missbruk. Under 30 års tid av vapeninnehav finns det inte något annat att anmärka på och därför borde han få behålla sin licens, tycker han.

Förvaltningsrätten anser att trots mannen genomgått behandling så är han olämplig att inneha skjutvapen och avslår därmed överklagandet.