Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frånös värvningsbomb

Frånö är på väg att ro i land med en riktig värvningsbomb.

Skyttekungen och forwarden Anthony Allison, senast i Umeå FC är muntligt överens med ådalsklubben.

– Du får prata med Magnusson, säger tränaren Jan Nordqvist.

Stefan Magnusson, lagledare, är lika fåordig:

– Det där känner jag inte till.

Enligt uppgift är Allison som bor i Philadelphia, USA på väg till Ångermanland, biljetter ska redan vara ordnade från Frånös sida och han ska landa någon gång i mitten av kommande vecka.

Parterna har sedan en tid fört diskussioner med varandra, men inga övergångspapper är påskrivna.

Förhandlingsläget är dock gott.

Med den här värvningen har Frånö gjort ett klipp utöver det vanliga, i sina båda tidigare klubbar, IFK Sundsvall och i Härnösands FF, sprutade Allison i mål.

I Sundsvall gjorde han 21 mål på 24 matcher och när han valde att fortsätta karriären i HFF, blev det åter 21 fullträffar, detta på 19 matcher.

Då fick Umeå FC ögonen på honom och det blev ett nytt klubbyte, däremot gick det tyngre för honom i division 1 och västerbottningarna valde att inte fullfölja tvåårskontraktet.

– Det var synd om Allison ifjol, vi hade tre forwards och de två andra var snäppet bättre än honom. Det innebar att han fick spela yttermittfältare, vilket var ingen idealposition för honom. Men killen håller ändå division 1-klass och i division 3 kommer Allison att göra mer än 20 mål, konstaterar Johan Sandahl, i Umeå FC.

Umeå FC gör heller inget anspråk på spelaren och i Frånö blir Allison amatör.

Bakgrunden till den här smått sensationella övergången är också lite slumpartad, det började med Allison tog kontakt med Frånö under hösten för att erbjuda dem unga fotbollstalanger, men klubben lär mer eller mindre på chans ha slängt ur sig frågan "kan du inte spela för oss i stället?"

Och det ger klubben säsongens värvningsklipp i "trean"?!

Artikeln kommer från allehanda.se.

Tomas Frånlund
0611-55 48 45
tomas.franlund@allehanda.se