Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från SVT till TV4:s ”Let’s dance”

/
  • Elisabet Höglund dansar i ”Let’s dance” efter årsskiftet. ”Kan man göra bort sig, så ska man ju göra det ordentligt”, säger den forna SVT-reportern som har Tobias Karlsson som partner. Foto: TV 4

För bara ett halvår sedan sade hon upp sig som färgstark nyhetsreporter i SVT.
Nu dyker Elisabet Höglund upp hos konkurrenten TV 4 – som deltagare i ”Let’s dance”.
– Man lever bara en gång, säger den 64-åriga Elisabet Höglund.

Annons

Den fjärde säsongen av TV 4:s succéprogram ”Let’s dance” har premiär fredagen den 9 januari. Bland deltagarna återfinns boxaren George Scott, Blondinbella, TV 3-profilen Hasse Aro, Magdalena Graaf – och SVT:s mångåriga nyhetsjournalist Elisabet Höglund.

– Jag hade aldrig kunnat delta när jag fortfarande jobbade på SVT. Det är först nu, när jag är fri, som det här är möjligt, säger Elisabet Höglund som slutade på SVT tidigare i år.

Således tvekade Elisabet Höglund aldrig när TV 4 kom med erbjudandet i höstas.

– ”Let’s dance” är ett jätteskojigt och fint program. Jag och min man har tittat på alla säsongerna. Det är så njutbart och vackert.

Vilka dansdiscipliner har varit svårast för dig under repetitionerna?

– Vi har bara hunnit träna vals, rumba och tango hittills, vi tar en dans i taget. Det handlar om väldigt svåra, snabba danssteg, säger hon.

Hennes danspartner blir ingen mindre än Tobias Karlsson, som vann i fjol med Tina Nordström.

– Jag känner att oket vilar tungt på mig. Tobias är fantastisk, en skicklig dansör och en vansinnigt trevlig människa. Det är viktigt att allting funkar mellan oss, eftersom vi är så nära varandra fysiskt. Jag och Tobias har väldigt bra personkemi, skojar och leker..

Och vad säger maken hemmavid om det?

– Han är inte alls svartsjuk, utan uppmuntrar mig bara.

Elisabet Höglund skapade en del rubriker när hon sa upp sig från SVT, efter drygt 25 år som nyhetsreporter. Då uttryckte hon kritik gentemot SVT:s personalpolitik men Elisabet Höglund ser inte sin medverkan i TV 4:s ”Let’s dance” som en hämndaktion.

– Nej, alla mina gamla arbetskamrater tycker att det är jättekul. Det finns ingen bitterhet. Jag har inte bränt några broar på SVT.

När får vi se din gamle kollega K-G Bergström i ”Let’s dance”?

– (skratt) Vilken bra idé! Jag pratade faktiskt med honom häromdagen och han sa att han inte kunde dansa alls. Men det är ju ingen av oss medverkande som kan, egentligen, säger Elisabet Höglund.

Mer läsning

Annons