Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från glädje till sorg när Jannez röstades ut i dansbandskampen

/

Hela Laxsjö var på plats i hembygdsgården för att följa Jannez i programmet "Dansbandskampen". Men trots allt stöd fick byns dansbandshjältar se sig besegrade.
- Vi gjorde vad vi kunde.
Alla ringde som galningar, säger Bengt Bengtsson.

Annons
Lördagens så kallade "Hösthippa" i Laxsjö kunde ha blivit hur stor som helst. Dansbandet Jannez medverkan i SVT:s "Dansbandskampen" engagerade en hel bygd.
Till slut fick arrangörerna gå ut med att det var fullt och biljetterna slutsålda.
- Det är aldrig roligt att säga nej till människor som vill komma, men det var ändå kul att det blev så mycket folk, säger Bengt Bengtsson, ordförande i byföreningen.
Kvällen inleddes med mat och mingel. Christer Halvarsson med band fanns på plats för att värma upp publiken inför det som väntade på bioduken.
Och så började då allvaret i direktsändning från Strängnäs. Stämningen i Laxsjö var på topp. Inte ens jurymedlemmen Magnus Carlssons kritik mot att Kjelle inte satt bakom trummorna under hela spelningen, kunde förstöra de glada minerna.
Alla behöll hoppet in i det längsta, men när det stod klart att det återigen var dansbanden Scotts och Lars Kristerz som hade gått vidare blev det känslostorm i lokalen.
- När det brast var stämningen plötsligt nere i källaren. Det gick väl över, men det var inte kul, säger Bengt Bengtsson, som anser att Dansbandskampen handlar mer om Scotts och Lars Kristerz kändisskap än om musik. Dessutom undrar många i Laxsjö om alla deras röster verkligen blev räknade.
- Det sägs att Scotts bara fick 75 röster mer än Jannez och hade telefonväxeln för Laxsjö varit större så hade Jannez vunnit, säger Bengt bestämt.
Efter nederlaget på bästa sändningstid fick dansbandet Mickeys publiken på gott humör igen. Allt eventuellt överskott från kvällen går till att rädda affären i Laxsjö.

Mer läsning

Annons