Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Föllinge – en stor dos kärlek

The Long Wait Champion

Det är säkert att säga att Bedroom Eyes debutalbum är efterlängtat. Inte bara för Jonas Jonsson som finansierade projektet med ett köpstopp på drygt två år. Inte bara för den yranpublik som i Zig-Zag tältet fick ett delikat smakprov från skivan bara för fyra veckor sedan. Alldeles för länge har Bedroom Eyes undanhållit sin låtkatalog.

När nu Jonsson vågar språnget att släppa sina alster till omvärlden är det idel helhjärtad powerpop, oblygt och storslaget ända från början.

Den frekvent radiospelade "Hand-in-hand grenade" är ett av de mer behärskade numren som erbjuds, över en kam är albumet nämligen överraskande energiskt. Genom hela föreställningen är det tunt om avvikelser som den mäktiga "The traveler's hi-fi gospel" och finstämda "The Skywriter" där Bedroom Eyes byter musikalisk kuliss på allvar. Transportsträckan "Sincerely (Formerly) Yours" kunde jag varit utan.

Trots att herr Jonsson residerar i Stockholm och har sin hemort i Jämtland är musiken präglad av skandinaviens västkust. Kärleken till musiken från väst uttrycker han vackert i "Norwegian pop".

"Songs we hold close learned us more about this life

Than those years sitting cornered in a classroom

For every darken time there is a tune

A soothing painkill safe to sink into"

Men även Jonas Jonssons vita kostym har sina fläckar. Det vore trevligt med lite mer dynamik. Det vore skönt med lite mer friktion. På nästa album kanske vi får en mer närgången Jonas Jonsson.

Likväl är det ofrånkomligt att "The Long Wait Champion" är en popsensation som står sig stark i jämförelse med internationellt uppmärksammad svensk musik. Det kan nog bli något riktigt av det här.