Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från dansband till metal bland helgens länsfinalister

/

Det fanns inte en ledig stol så långt ögat nådde när länets lokala förmågor gjorde upp i Musik Direkt i helgen. Men det är ju också mer regel än undantag när länets musiklöften intar scenen.

Annons

Hög musikalisk kvalitet och en ovanligt bred repertoar var vad helgens tävlande musiker hade att bjuda på. Jazzband, kärlekskranka singer songwriters och glada poporkestrar äntrade scenen om vartannat. Fredagens vinnarpar kunde knappast heller ha blivit mer udda. Platserna i länsfinalen gick till det effektfulla metalbandet Await the end och Larz Gunnarz, ett band som hakat på höstens dansbandstrend. Jokrar, det vill säga band som får en chans till att imponera på juryn, blev Liten Sekund, Trumverk och Slagord och Constitution for Fools.

Lördagskvällen bjöd på mer av samma vara med en blandad kompott av band från länets alla hörn och kanter. Ortsbor från både Hammarstrand, Sveg och Bräcke gästade scenen under kvällen, detta till konferencieren Torgny ”Kingen” Karlssons stora glädje.

Sammanlagt 28 band och artister klev på och av scenen under helgens gång, alla med egna försök att charma till sig en plats i länsfinalen. Allt från att matchande scenkläder till ”gudstjänster” serverades, och publiken var aldrig annat en entusiastisk. Till slut gick ändå länsfinalsplatserna till Amanda och Joshua och Our Entry, medan jokerplatserna kneps av Satanic Skywalkers och Five Leaf Clover.

Den 30 april är det dags för länsfinal, så om Torgny ”Kingen” Karlssons har rätt blir det lite mindre raketer än vanligt i Badhusparken denna vår.

Olle Wännström

Mer läsning

Annons