Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Bräcke till Borås - SM-buckla står på spel

Jennie Edström från Bräcke siktar på guld i Ponny-SM med hästen Tess.

– Vi har en chans att vinna, Tess är väldigt säker på hinder, säger hon.

På måndag åker 15-åriga Jennie Edström från Bräcke till Borås med femåriga ponnyn Tess för att delta i sitt första SM i hoppning. Hon kvalade in redan i maj och har hunnit förbereda sig länge.

– Jag har lagt upp en väldigt noga plan som jag har hållit mig till, nu är det bara att packa och tvätta innan vi åker, säger hon.

Egentligen är det smått otroligt att Tess och Jennie har tagit sig till SM. Strax efter att Tess kom som ny till stallet i Bräcke för ett år sedan skadade hon sig mycket illa.

– Hon fastnade med bakbenet i spiltan och satt fast när vi kom på morgonen, det blev ett ordentligt sår och ärret syns fortfarande, säger Jennie Edström.

Men det gick bra och på onsdag och torsdag börjar kvalen i SM och Jennie Edström har stora förhoppningar att ta sig enda till finalen på lördag.

– Varken Tess eller jag har varit med i ett så här stort sammanhang, men hon är en väldigt lugn häst och gillar att tävla, säger Jennie.

Jennie Edström har tävlat med en annan ponny under många år och bland annat vunnit championatet 2010 i mittsvenska distriktet för B-ponny, hela tävlingssäsongens resultat räknas då ihop.

Men nu gäller det svenskt mästerskap för ungponnyer och ponnyer och över 200 hästar kommer under fem dagar att tillsammans med sina ryttare tävla i olika klasser.

– Men hur det än går har jag tagit mig till SM, säger Jennie Edström.