Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtidens viktiga företagare

Ofta talas om att fler arbetstillfällen behövs i Sverige. Men vi får sällan höra hur jobben ska skapas.

Annons

 SSU pratar om att Sverige behöver mer utbildning, mer utbildning och mer utbildning. Men var ska jobben skapas? Man pratar nu om en marginell sänkning av arbetsgivaravgifterna för små företag. Samtidigt fördubblar man sociala avgifter och egenavgifter för framtidens företagare, nämligen de unga.

De som ska skapa förutsättningarna för Sverige i framtiden är dagens ungdomar och studenter. Där det behövs som störst stöd för nyföretagande och utvecklande av nya innovativa idéer som dagens studenter kommer på.

Alliansen har nu sänkt kapitalkravet för att starta aktiebolag till 50 000 kr. Det är ett viktigt steg i rätt riktning om vi ska kunna skapa framtidens företag. Men de unga som startar företag behöver också ha möjligheter att betala lön, skatt och sociala avgifter/egenavgifter under startskedet. Detta är något som de röd-gröna totalt vill omöjliggöra genom att fördubbla sociala- och egenavgifter för unga företagare. En otrolig kostnadsbörda för det nystartade företaget.

Tillgång till riskkapital är en annan viktig del i framtidens företagande. Alliansen slopade förmögenhetsskatten och har nu gjort det möjligt för kapitalet att stanna i Sverige. Nu skapas förutsättningar för nya privata investeringar till de innovativa idéer som kommer förändra morgondagen och bygga nya, stabila företag.

Linus Kimselius, ordförande Moderata Studenter Östersund kandidat till kommunfullmäktige i Krokoms kommun

J Detta är något som de röd-gröna totalt vill omöjliggöra genom att fördubbla sociala- och egenavgifter för unga företagare.

Linus Kimselius (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel