Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens skidskyttar gjorde upp på DM

/
  • Ted Armgren var snabbast bland de äldre herrarna och Bores Emelie Larsson var bäst bland damerna. Foto: Håkan Degselius
  • Kevin Mattson, Sveg, gjorde debut som skidskytt under DM-tävlingarna.
  • Moa Larsson, Hede, har varit framgångsrik i skidskytte under hela vintern. Även i helgen blev det en seger för hedetjejen.
  • Från seger i världscupen i Vancouver till en fjärdeplats i Hede blev det för Fredrik Lindström som nu laddar för nya framgångar under SM

I skuggan av Helena Jonssons världscupseger genomfördes DM i skidskytte i Hede med närmare 80 deltagare.
– Kul att så många ställer upp, sa veteranen Erik Olofson, Östersund.

Annons

I helgen säkrade Helena Jonsson segern i den totala världscupen i Ryssland när säsongen avslutades med masstartstävlingar. Masstart var det även när länets åkare gjorde upp om mästerskapsmedaljer i skidskyttemetropolen Hede.

Glädjande nog så var det många deltagare med från Härjedalen där Hede och Sveg visar att rekryteringen är mycket bra.

En som tar skidskyttesporten på allvar är Svegs Markus Stenberg som tog en andraplats bakom sin värste antagonist i vinter, Martin Ponsilouma, Tullus. Nu till helgen kommer duon att köra stafett när SM går i Östersund.

– Det kommer nog att gå riktigt bra, menade Markus Stenberg som individuellt siktar på en mästerskapsmedalj.

I den äldsta juniorklassen fick tävlingen ett celebert besök då världscupsegraren i stafett, Anundsjös Fredrik Lindström ställde upp för att toppa formen inför SM.

Men nu blev det ingen seger för talangfulle Fredrik som bara blev fyra efter allt för många bom. Istället segrade Wilhelminas Ted Armgren efter bra skytte och hög fart i spåret.

Mer läsning

Annons