Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens hockeyspelare skolas på nystartat läger

/
  • Sarah Berglind, Albin Randklef, Oscar Stigebrand, Tim Alander, David Kamrup, Erik Larsson, Pontus Själin pustar ut med lax och glass till lunch.
  • Olle Ericsson var nöjd med veckans hockeyläger.

Att ligga kvar och sussa i sängen när det är höstlov är inget för hockeytokiga ungdomar. Under veckan har de varvat teori, is- och fyspass i nystartade Oktober Hockey Camp.
– Det är kul att få träna lite extra, säger Sarah Berglind.

Annons
Markus Åkerblom ligger bakom veckans Hockeycamp. Idén växte fram allt eftersom, han tyckte att ungdomarna skulle ha något att göra på lovet.
Tanken var att bjuda in ungdomar från hela länet. Men det hann han inte med. Intresset var så stort så det tog inte länge förrän det var fullbokat.
– Jag tror att det tog fyra dagar så var det fulltecknat. Det trodde jag inte i min vildaste fantasi. Tyvärr har jag fått tacka nej till några också, säger Marcus Åkerblom.
56 ungdomar födda 1993–96 har kört fys- och ispass på förmiddagen. Efter lunch har en timme teori väntat.
Under veckan har flera gäster besökt campen. Niklas Eriksson, som tog OS-guld i Lillehammer, Christer Olsson, som bland annat tog SM-guld med Brynäs, är några av dem som har instruerat på isen. Även hockeygymnasiet från Timrå, Leksand och Modo har tagit hand om träningarna. Ett initiativ som ungdomarna gillade.
– Det är jättekul, jag har lärt mig mycket. Det är kul med nya tränare från olika klubbar, säger Sarah Berglind som är målvakt i ÖIK Team 96.
– Det har varit riktigt bra och riktigt roligt. När man får tränare från olika klubbar lär man sig andra övningar, säger Olle Ericsson som spelar i ÖIK:s J18-lag.
Charlotte Kalla var tillsammans med Ola Rawald med på ett av teoripassen också.
– Det var jätteuppskattat att Charlotte kom hit och bjöd på sig själv. Berättade om hur hon tänkte när hon var i den ålder, säger Marcus Åkerblom.
Hockeycampen avslutades i går men många av ungdomarna kommer att behålla skridskorna på för i dag startar Marcus Åkerblom Cup för tredje året. Lag från hela Sverige finns på plats i Z-hallen i helgen, totalt är det åtta lag.
– Det var inga problem att värva lag, det var fullt ganska fort där också, säger Åkerblom.

Mer läsning

Annons