Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens Canon Eos?

/

Måste en systemkamera se ut som en systemkamera?

Annons
Måste en systemkamera se ut som en systemkamera? Eller går det att förändra formen radikalt? Nova är en designstudie på hur en Canon Eos kan se ut i framtiden.

Designstudien Nova har gjorts av Erin Fong som studerar industridesign vid California College of the Arts. Han har ifrågasatt dagens allenarådande grundform för hur en systemkamera ska se ut.

Nova-konceptet innehåller en sökare för ögat, men med årets kamerautveckling med spegellösa systemkameror där skärmen används som sökare gör det möjligt att ta ut svängarna mer. Det visar Ricoh med sin nya modell GXR som också utmanar det konventionella.

Ricoh GXR har sensor, objektiv och processor i en enhet som kan separeras från kamerahuset. Det innebär att fotografen exempelvis kan sitta tryggt inne i en bil, men fotografera med objektivet monterat utanför bilen och ha full kontroll över fotograferingen.

Erin Fong har inspirerats av äldre tiders Super 8-kameror med handgrepp under kameran. I Nova-konceptet kan avtryck och kontroller skifta sida från höger till vänster sida och passar därför lika bra för höger- som vänsterhänta.

Nova-kameran är märkt Canon, men något officiellt samarbete mellan Fong och Canon finns inte. Däremot kan han kanske få jobb på Canons designavdelning efter examen.

Källa


/Magnus Fröderberg

Mer läsning

Annons