Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för Ägir i Härnösand

/
  • Arvid Sandin hade en lyckad helg i Härnösand. Han vann fem grenar och i fyra av dem gick han vidare till riksfinalen.  Foto: Niklas Näsén

Simklubben Ägir firade fina framgångar vid regionsfinalen av SUM-SIM i Härnösand.
– Vi är nöjda, även om det var lite stolpe ut också, säger Dennis Wikström.

Annons
Ägir lyckades vinna 18 av de totalt 60 klasserna under regionsfinalen av SUM-SIM. Störst dominans hade Ägir i herrklassen 15–16 år där Arvid Sandin och Per Bergman knep fem grensegrar var.
Arvid kvalade också in till riksfinalerna av SUM-SIM i fyra grenar dit de 16 bästa i landet kvalade in. På 100 meter bröstsim kvalade han in som tredje bästa tid. De övriga grenarna är 200 meter medley, 100 meter frisim och 100 meter fjärilsim.
I de två äldsta herrlagkapperna blev det finalplats för Ägir. Efter klara segrar i regionsfinalen noterade de andra bästa tid på 4x100 meter frisim och tredje bästa tid på 4x100 meter medley i landet. I lagen simmade Per Bergman, Arvid Sandin, Emil Nilsson och Oscar Silvergran.
Riksfinalerna avgörs 22–23 november i Stockholm.
– Vi hade lite stolpe ut med Per Bergman, med lite stolpe in hade vi kunnat få med fler till riksfinalen. Men vi är nöjda med utfallet, säger Ägirtränaren Dennis Wikström.
Vad har ni för målsättning på riksfinalen?
– Förhoppningsvis får vi med oss någon medalj och då är det främst på Arvids 100 meter bröstsim och i lagkapperna. Det är en målsättning även om det kommer att bli tufft, säger Wikström.
En oväntat Ägirseger kom i den yngre medleylagkappen för tjejer 13 år och yngre. Glädjetårarna i laget Karolina Näsén, Matilda Sjödin, Sunna Harvard och Elin Olsson bara sprutade ut efter det att segern var säkrad före Sundsvall.
I tjejernas 11–12 årsklass visade Karolina Näsén att det finns fin återväxt inom Ägir. På fyra individuella starter blev det två segrar, en andraplats och en tredjeplats. 15-åriga Matilda Angermund svarade också för en mycket fin helg. Hon tog hem tre grensegrar och två andraplatser.

Mer läsning

Annons