Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor utan (S)var

Annons

Jag har i över ett års tid pepprat sossarna och vänsterfolket i landstingsfullmäktige med frågor vad dom gör för att hjälpa arbetslösa ungdomar till jobb. I Östersund finns 800 sådana och i resten av länet säkert lika många. Alltså totalt kanske 2 000 friska ungdomar som vill men inte kan hitta ett ärligt sätt till egen försörjning. Sossarna genom Bengt Bergqvist från Strömsund har hela tiden slagit ifrån sig och sagt att vi i Jämtlands landsting ingenting gör innan centrala avtal finns. Jag har pekat på Östersunds lyckade satsning och man har sent om sider genom landstingsrådet lovat att titta på det.

Min misstanke är att det ligger valstrategi bakom deras ovilja och senfärdighet. Dom vill i valet i höst kunna peka finger åt sittande regering och visa på dess fiasko.

Östersund är ett lysande exempel på hur offentlig verksamhet kan få igång ungdomar som fastnat i arbetslöshetsträsket, med fattigdom, nattsudd, osunt leverne, överviktsproblematik och vända-på-dygnet-mentalitet mm.

Jag hoppas genom detta lilla inlägg få ge en spark i baken på länets sossar o vänsterfolk i landstinget så att också de skall känna och ta sitt ansvar för länets svårplacerade utbildningsfattiga ungdomar. Dessa skall också få känna sig som riktiga och värdefulla länsbor.

Nästa landstingsfullmäktige vill jag höra positiva tongångar från sossar, vänsterfolk och miljöpartister.

Finn Cromberger, folkpartist i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel