Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågetecken om Anton Mobergs framtid i M

Försörjningsstödstagare är lata.

Ett uttalande och en tolkning av moderaten Anton Mobergs uttalanden i kommunfullmäktige.

Ett uttalande som har väckt ilska hos det egna partiet.

Det blåser rejält i Moderaternas partitopp i Krokom och det handlar om moderaten Anton Moberg uttalande i kommunfullmäktige i torsdags.

Anton själv förnekar inte att han under debatten om ökat försörjningsstöd i december ska ha sagt "Vi behöver inte servera allt på silverfat".

– Att jag sa att de är lata har tagits ur ett ganska stort inlägg, så det stämmer inte. Men, ja jag sa att julklappar inte är så himla viktigt i livet och att det mesta kan man få om man jobbar, vi ska inte servera allt på silverfat. Det stämmer, säger han.

Förslaget var att de som går på försörjningsstöd skulle få 500 kronor extra per barn i december för att förslagsvis kunna köpa julklappar.

Det är ju föräldrarna som går på försörjningsstöd av någon anledning, inte barnen. Vore det då inte en fin gest i juletid att ge lite extra pengar så att barnen inte behöver bli lidande för föräldrarnas skull?

– Nej det tycker jag inte. Jag tror de här pengarna är mer en allmosa till oss som ger bort dem så att vi kan klappa oss själva på bröstet, säger Anton Moberg.

Efter hans uttalanden har reaktionerna från hans eget parti inte väntat på sig. Men Anton själv tror att även om folk här är upprörda så finns det många andra som delar hans åsikter.

– 95 procent av Sveriges befolkning håller med mig, det tror jag.

Men Saila Quicklund, länsförbundsordförande i Moderaterna, tar direkt avstånd från Mobergs uttalanden.

– Nu har inte jag talat med honom själv än. Jag vet att han tycket att han hade blivit misstolkad. Men det är så pass många som har tolkat hans uttalande på det viset och då är det allvarligt. Det är inte en Moderat som sagt det där, det är Anton Moberg själv.

I en journalists örn låter hans uttalande som ganska allvarligt. Vad händer med Anton Mobergs roll som politiker i Moderaterna?

– Det kommer att ske en process där vi först och främst kan prata med honom. Sedan ska det lokala partiet ta ställning och därefter blir det en fråga för förbundsstyrelsen.