Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågande mystisk konstbild vann

Det lönar sig att ha med sig kameran vart du än är.

Det kan Jessica Björnwall från Brunflo intyga.

– Det känns helt otippat, säger hon om beskedet att hon vunnit första pris i Länstidningens bildtävling Sommar på Instagram.

Annons

Många var det som ville fotografera sin sommar. Det blev allt ifrån jordgubbar med glass till vackra solnedgångar och skitiga cyklister. Men bland alla bilder fanns det framförallt en som stack ut lite extra och som föll juryn i smaken.

Nämligen Jessica Björnwalls bild på sina två barn Tuva och Fabbe, en bild som juryn valde ut tack vare det mystiska och konstfulla.

– Barnen hade sparkat boll ett tag på stranden och jag satt och testade olika inställningar på vår nya kamera. Så sparkar de i väg bollen och jag lyckades fånga just det tillfället när bollen är i luften, säger Jessica.

Intresset för att fotografera har alltid funnits i familjen men då mest spontanfotograferar Jessica, och efter den otippade vinsten är det tydligt att det kan löna sig att ha med sig kameran lite varstans.

– Min man har arbetat som fotograf men det är jag som tar hem priserna, säger Jessica och skrattar.

Pristagare nummer två i tävlingen heter Linda Myrén och bor i centrala Östersund.

– Det här känns ju skithäftigt, säger Linda när Länstidningen ringer upp henne och meddelar vinsten.

Har du fotograferat mycket?

– Det senaste året har jag blivit väldigt intresserad av att fota så det här känns ju väldigt bra. Jag tyckte det var så vackert den där kvällen så jag bad sällskapet jag hade med mig att fota mig där på bryggan. Så jag lär nog dela med mig av vinsten, säger hon.

Tredjepristagaren Malin Dahlgren bor och pluggar i Uppsala men kommer från Krokom. Under sommaren var hon hemma i Krokom och vid ett tillfälle ordnades det en middag tillsammans med alla vänner. Ett långbord dukat ute i gröngräset och solen som syns mellan träden längre bort.

– Jag tyckte det var så fint, en fin sommarbild helt enkelt, säger hon.

Bilden är tagen med mobilkamera men hon har även en systemkamera som hon ibland tar med sig.

– Den är ju lite mer klumpig så det blir väl oftare att jag tar med mobilen, säger hon.