Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräcka antydningar av RD

Ja, Göran Edman har rätt. Från 1 april till den 31 augusti kommer jag att vara arvoderad till 50 procent. Alliansen hade inte för avsikt att tillsätta den beslutade politiska tiden och det innebär att de inte anser sig behöva den tiden för att jobba med kommunens frågor och för kommuninnevånarnas bästa. Den uppfattningen delar inte vi socialdemokrater.

Det är extra viktigt med politiskt engagemang i tider med hög arbetslöshet och lågkonjunktur. Vi socialdemokrater anser att den politiska tiden behövs och kommunfullmäktiges beslut blev att arvoderad tid ska gå till oppositionen. Det är fräckt att antyda att vi socialdemokrater kommer att ansluta oss till allianspartierna som står för den stora nedrustningen av vårt välfärdssamhälle.

Det var RD som gick tillsammans med alliansen. Att jobba i opposition kan man göra på olika sätt för att nå framgång för sitt partis ideologi och för kommunens bästa. Vi har valt att driva sakfrågor och inte personfrågor och har också fått gehör för det på olika sätt, bland annat genom motioner vi skrivit. Motionerna kommer jag nu att följa upp för att se vad som hänt eller rättare sagt vad som inte hänt.

Så till Ragundas politik; jag har krafter nog att både stödja mina partikamrater i Ragunda och för att jobba med frågor i vår kommun. Dessutom tycker jag mig känna igen problematiken.

Slutligen, oavsett vilket arbete och vilken arbetsgivare man har är det en demokratisk rättighet att få delta i politiskt arbete.

Gudrun Hansson (S), kommunalrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel