Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotografera i 3D med Panasonic GH2

Med GH1 tog Panasonic filmning på största allvar i en stillbildskamera, uppföljaren GH2 är filmning på ännu större allvar.

Med GH1 tog Panasonic filmning på största allvar i en stillbildskamera, uppföljaren GH2 är filmning på ännu större allvar. En ny funktion gör det möjligt att titta på inspelningen direkt via en tv eller bildskärm. Med GH2 tar Panasonic också in 3D-fotograferande i systemkameravärlden.

Panasonic GH1 lyckades intressera filmvärldens entusiaster genom att ta HD-filmning (1920x1080) på största allvar – fungerande autofokus under filmning för att nämna något. Panasonic tar filmningen ytterligare ett steg när de nu lanserar GH2 genom att göra inspelning och HDMI-output möjlig samtidigt. Det innebär en möjlighet för direkt visning på en tv eller annan bildskärm som är HDMI-kompatibel.

Nytt är också ett "cinema mode"-läge (24p).

Annars är det 3D-fotografering som är i fokus med släppet av Panasonic GH2. Samtidigt med kameran lanseras 3D-objektivet Lumix G 12,5 (H-FT012) som tar 3D-världen in i systemkameran. Med en firmware-uppdatering, som även den släpps idag, går det även att använda detta objektiv till Panasonic G2.

Två nya "vanliga" objektiv
Panasonic lanserar också ett vidvinkelobjektiv och ett tele. Lumix G 14mm (H-H014), motsvarande 28 millimeter i småbildsformatet, har en ljusstyrka på 2,5. Lumix G Vario 100-300mm (H-FS100300) ger en motsvarande maxzoom om 600 millimeter.

GH2 och de tre objektiven kommer att finnas tillgängliga i handeln från början av november. Priserna är inte satta.

Läs mer:
Test av Panasonic Lumix GH1


/Elin Parmhed

Kamera & Bild