Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotogen fanns på misstänkts kläder

En övervakningsfilm som anses visa den misstänkte utanför fastigheten och beslagtagna kläder med fotogen på.

Det är bevisningen mot mannen som misstänks för branden på Ragnarök och en pizzeria i Gäddede.

Annons

Det har gått drygt tre månader sedan fastigheten med restaurang Ragnarök, en begravningsbyrå, garage och en lägenhet brann ner till grunden i Brunflo.

Fredagen var den andra rättegångsdagen mot den misstänkte 25-åringen. Rättegången började med de olika skadeståndsanspråken från berörda målsägande. Bland annat yrkar fastighetsägaren att 25-åringen ska betala fem miljoner kronor om han döms för brottet. Ett yrkande som försvarsadvokaten ansåg skulle avgöras i ett eget tvistemål i stället.

Därefter förnekade den misstänkte mannen att han ska ha tänt eld på fastigheten.

Åklagarens bevis mot honom var bland annat ett antal övervakningsfilmer från bensinmacken som låg intill fastigheten. Filmerna visade fastigheten samt en person som höll en cigarett i höger hand och rörde sig i området under morgonen. Personen har inte gått att identifiera. Men åklagaren hävdade att det är den misstänkte 25-åringen som syns på filmen.

Den person som först kom fram till fastigheten när branden hade startat vittnade också om att den misstänkte 25-åringen satt utanför huset. Polisen tog med 25-åringen för förhör, han släpptes senare men hans kläder skickades iväg på analys. Analysen visade att det fanns brännbar vätska i form av fotogen på 25-åringens kläder. Förklaringen till det ska enligt 25-åringen ha berott på att han grillade i samband med en fisketur en månad tidigare.