Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotoförbud på Sweden Rock

Under torsdagen kunde fotograferna på Sweden Rock läsa på handskrivna lappar att deras fotorättigheter begränsats.

Under torsdagen kunde fotograferna på Sweden Rock läsa på handskrivna lappar att deras fotorättigheter begränsats. Danzig ville inte bli fotograferad alls, och Aerosmith krävde både avtal och anmälningsplikt från fotograferna en timme innan konserten.

En fotoackreditering på Sweden Rock brukar medföra rättigheter att fotografera banden som spelar. Men under torsdagen sattes handskrivna lappar upp i presstältet med särskilda instruktioner om banden Danzig och Aerosmith.

Danzig ställer sällan upp på att bli fotad under konserter, så informationen "No photography allowed" kanske inte kom som en fullständig överraskning.

Aerosmith däremot krävde att fotograferna fyllde i ett särskilt avtal där de lovade att inte publicera bilderna annat än tillsammans med recensionen från spelningen. Och att fotograferna dök upp en timme innan konserten. För pressfotograferna med hårt körschema blev det ytterligare stressigt eftersom de inte fick avvika från platsen. Accepterade fotograferna inte villkoren fick de helt enkelt inte göra sitt jobb.


Källa.
 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild