Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotoförbud gav tecknade bilder

När läsarna av den engelska tidningen The Plymouth Herald slog upp tidningen för att läsa sporten möttes de inte av actionfyllda sportbilder.

Annons
När läsarna av den engelska tidningen The Plymouth Herald slog upp tidningen för att läsa sporten möttes de inte av actionfyllda sportbilder. I stället illustrerades texten av tecknade serierutor.

Fotbollsklubben Southamton F.C. bestämde sig för att införa totalt fotoförbud för alla pressfotografer. Planen var att de själva skulle inleda ett samarbete med fotoagenturen The Digital South som skulle sälja fotografier direkt till pressen.

Inte helt oväntat surnade tidningarna till. Bortalagets tidning The Plymouth Herald valde att skicka historiken Chris Robinson som förutom historia är bra på att teckna. Alltså ritade han själv illustrationerna till matchen i form av serierutor.

Tidningen The Sun valde att rapportera om matchen utan att en enda gång nämna vare sig laget eller de enskilda spelarna i den "mest ensidiga rapporten i Suns historia".

Som om inte det var nog har Southampton F.C. stött på ytterligare ett bekymmer. Ingen tidning ville köpa bilderna som The Digital South tog, och nu vägrar argenturen att signera kontraktet med klubben eftersom de inte längre tycker att fotoförbudet är någon bra idé.

Källa.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild
Annons