Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotoelever ställer ut på Ahlbergshallen

En röd ballong svävar mot en klarblå himmel. På ballongen texten: Rätt att ha kul. En färgglad glass byter skepnad. En övergiven bil i en skog. Titel:Kretslopp. Det är fotoutställning i Ahlbergshallen. Temat är frihet och förändring.

Just nu ställer elever från Avans distansutbildning i digitalfoto ut på Ahlbergshallen. Spridningen bland eleverna är stor, både i ålder, förkunskaper och tolkning av temat.

Erika Skoglund från Hammarstrand är yngst med sina 19 år. Hon läste ridsport på gymnasiet i Halmstad och kombinerade det med intresset för foto genom att fotografera ridtävlingar, något hon vill fortsätta med.

–Kan man kombinera det vore det bra.

Hennes bidrag till utställningen är en bild av Meåfallet och en närbild av ett hästöga där en solnedgång och skog speglar sig.

Sarah-Lee Gesslin bidrar med verken Rörelse och Energi, flödande vatten som närmar sig måleri. Hon är 21 år och gick hotell och restaurang på gymnasiet. Fotograferandet är en hobby hon vill utveckla.

Wictoria Boije har tidigare gått en konstutbildning på Ålsta folkhögskola men sedan dess inte jobbat som konstnär. Hon gick kursen för att utvecklas fotografiskt.

– Vi har fått prova allt från reportagefoto till konstnärliga bilder men jag har snöat in på konstnärliga bilder, säger hon.

Hon vill fortsätta att satsa på fotografering och drömmer om att ha en egen fotoutställning och att ge ut en fotobok.

Utställningen pågår till och med söndag. Vinsten för sålda foton går till Bassestiftelsen.