Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK tog första segern sedan den 4 maj "Vi har alltid trott på det vi gör. Och nu ger det resultat"

/

Den senaste segern kom den 4 maj.

Men svackan till trots så har ÖFK stått fast vid sin fotboll.

Och på lördagen vände det.

Annons

– En fin belöning för grabbarna. Och jag är så glad att Moon (Seon-Min) fick göra mål, säger Graham Potter.

Östersund • Fotboll

Det har snackats om att ÖFK aldrig får de enkla målen.

Det fick de inte i dag heller.

• 1–0 (26): Ett anfall som mer liknar sovjetisk hockey än något annat. Klapp-klapp. Mendiola är som väntat regissör och har två fina passningar innan Ammar Ahmed hittar Seon Min Moon snett innåt bakåt. Moon behöver bara sätta dit foten.

• 2–0 (42): Ammar Ahmed får en crossboll och skär in från vänster. Hittar luckan och drämmer till. Bollen skruvar sig från höger till vänster in vid målvaktens högra stolpe. Ett riktigt klassmål.

– Vi viker inte från vårt sätt att spela. Vi tror på det vi gör. Och nu visar det sig att det ger resultat. Det känns skönt, säger Ammar Ahmed.

• Berätta om ditt mål?

– En kontring där Alexis (Mendiola) har bollen på högerkanten. Jag löper med på vänsterkanten och får bollen. Sedan viker jag in och skjuter.

Med 2–0 i halvtid hade ÖFK ett bra utgångsläge för att ordna tre poäng. Men en individuell prestation från David Johannesson beredde väg för dramatik. I 58:e minuten laddade han bössan och dunkade in 2–1 på ett distansskott.

Från ingenstans. Otagbart för Petter Augustsson, som annars gjorde en strålande insats.

– Det är klart att det blir lite pressande när vi leder med bara ett mål, och har tappat mycket poäng. Det var nervöst, säger Petter Augustsson.

Men ÖFK höll positionerna, föll inte för långt ner i backlinjen och kunde hålla Ljungskile borta. Tre poäng. Och den första segern sedan den 4 maj då det blev 5–0 mot Jönköping. ÖFK har fått kritik för sin naivitet, att de spelar sin fotboll (med kortpassningsspel och många instick) i alla väder.

Men ÖFK har vunnit så, förlorat så – och nu vinner de så igen.

– En nervös start på matchen. Men vi gör två fina mål och killarna belönas för sitt hårda arbete. Det har varit sex riktigt tuffa veckor. Ett test, verkligen. Men nu har vi tagit oss igenom det, säger Graham Potter, som var extra glad över att Seon-Min Moon fick göra mål.

– Vi tror på honom. Han har riktigt fina kvalitéer men har inte riktigt fått till det i sista tredjedelen. Nu får han till det, går på instinkt och sätter in den.

• Vad kan vi vänta av honom nu?

– Det här kommer att hjälpa. Jag tror vi glömmer att det är en ung kille som är långt hemifrån. Han anpassar sig hela tiden.

Ljungskile ska också ha beröm för sin insats. De hade fem skadade spelare och en avstäng inför lördagens match. Och redan på uppvärmningen drog mittbacken Josemar Santana Silva sönder ljumsken. Inte nog med det. Ersättaren Petter Björlund åkte sedan på en lårkaka.

– Det blir lite oroligt direkt i ledet. Vi får skador som blir till deras fördel. Men med tanke på det gör vi en bra match. Hade ÖFK inte fått 2–0 innan paus tror jag det hade blivit jämnare. Men all heder till dem. De gör en bra match, säger Tor Arne Fredheim, tränare i Ljungskile.

Mer läsning

Annons