Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål för mål – så kommenterar de inblandade

/

5–0 mot Jönköpings Södra blev en eftermiddag värd att minnas för Östersundsfansen.

Här summerar Sporten alla målen med kommentarer från de inblandade.

Annons

1–0 regisserades på mexikanskt vis av Alexis Mendiola. Hela första halvtimmen hade Thomas Boakye varit mycket aktiv till höger medan Rasmus Lindkvist fått en mera passiv roll till vänster.

Mendiola utnyttjade detta faktum perfekt när han sökte Boakye med blicken, lurade över Jönköpings försvarslinje flera steg till höger innan passningen kom – till Lindkvist. Med fin yta att gå på serverade han ett inlägg till boxen.

I en strulig situation kunde Thomas Boakye smyga in och trycka in 1–0 efter några studsar i straffområdet.

– Thomas skapade problem för sin ytterback precis hela matchen. Första målet var väldigt bra uppfattat från honom. Helt vårt kantspel med våra snabba wing-backs var en stor nyckel till segern i dag, säger Jamie Hopcutt.

Hopcutt gjorde själv 2–0 i synnerligen misstänkt offsideposition. Alexis Mendiola slog bollen i djupet över en försvarare – och plötsligt var engelsmannen fri från nästan halva plan.

Gästerna protesterade och många på läktaren undrade om inte målet borde ha dömts bort.

– Offside? Nä, det tror jag väl ändå inte, säger Hopcutt och tittar leende ned i marken.

– Bollen studsade några gånger för mig, jag kunde väl ha tagit ned den men det kändes bra så jag klippte till, förklarar han.

3–0 kom i ett viktigt läge. ÖFK föll tillbaka i positionerna efter paus och hade tappat takten en smula. Då kom en mycket vass kontring.

Rasmus Lindkvist la i överväxeln och hann ikapp vad som såg vara en totalt förlupen boll vid kortlinjen. Han vred runt kroppen och fick in ett perfekt bågat inlägg till bortre stolpen – och en omarkerad Thomas Boakye.

– Det är enkelt när vi har sådana spelare som slår sådana inlägg. Jag stod perfekt till och nickade in den, säger Boakye ödmjukt.

Efter att Joakim Karlsson i J-Södra visats ut gick gästerna på knäna. Jamie Hopcutt fick yta i en spelvändning och såg chansen att göra en favorit i repris.

– Målet blev ganska likt det jag gjorde mot Vasalund i fjol. Jag är ganska bekväm att skjuta med bägge fötterna, så när jag kom ut till höger vek jag över bollen till vänsterfoten och klippte till, förklarar Jamie Hopcutt.

– Jag gjorde tre mål totalt i fjol, och det har jag ju redan hunnit matcha nu, säger han och skrattar.

Rasmus Lindkvist passade sedan på att skaffa sig ytterligare en assist vid 5–0. Han skar in från sin vänsterkant och fick tre alternativ. Skjuta själv med högern, släppa ut mot inbytte Filip Rogic till vänster eller släppa mot stekhete Thomas Boakye till höger.

Lindkvist valde sista alternativet och Boakye sköt 5–0 från förhållandevis snäv vinkel.

– Jag tog mina chanser, helt enkelt. Det är förstås fantastiskt kul att göra tre mål, men jag får också väldigt bra hjälp av medspelarna, summerar Thomas Boakye.

– Det var inte alls vår dag. Östersund gör det bra, men jag tror att de gör fem mål på fem skott. Då är det inte så lätt, sammanfattar förre ÖFK-mittfältaren Daryl Smylie, nu i J-Södra, för Sporten.

Mer läsning

Annons