Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan ÖFK stoppa Mendes?

/

Daniel Mendes, 32.

Där har ni en anfallare som ÖFK behöver hålla björnkoll på.

– En fantastiskt bra forward, säger GAIS tränare Thomas Askebrand.

Annons

Allt medan ÖFK jagar formen på sina forwards har GAIS två av seriens allra vassaste.

Joel Johansson har funnits med hela säsongen och gjort nio mål. Nu har dessutom brassen Daniel Mendes anslutit på lån från Kalmar.

Mendes har gjort en bra bit över 100 allsvenska matcher för AIK och Kalmar. Men målformen är inte borta – han har gjort GAIS fyra senaste mål i seriespelet.

– Han vet verkligen var målet finns någonstans. Det gör att vi har två forwards som motståndarna måste hålla extra koll på, säger Thomas Askebrand.

Vårmötet vann ÖFK med 3–1. Men sedan dess har mycket hänt i Göteborgsklubben.

– Jag minns att det blev ganska hätsk stämning på läktarna i den där matchen. Men sedan har vi lärt känna varandra som lag och det blir allt bättre. Vi tappade 19 spelare inför säsongen och hade 14 nya. Vi försöker bygga på längre sikt, säger Askebrand, som också är ny för i år.

GAIS åkte upp redan på fredagen för att förbereda sig på bästa sätt. Precis som för ÖFK sitter dock veckans cupmatch i benen. GAIS behövde dessutom förlängning för att slå ut Frej från division 1.

– Det är inte optimalt att spela tre dagar senare, men det är bara att gilla läget. Östersund har samma förutsättningar, säger Askebrand.

Mer läsning

Annons