Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domaren: – Det skulle ha varit straff

/
  • – Jag tänkte

Kritiken är stor mot domaren Per Melin som inte blåste straff när ÖFK:s Rasmus Lindkvist blev knuffad i straffområdet.

– Jag förstår kritiken. Jag gjorde en felaktig bedömning, säger Per Melin.

Annons

Här kan du se situationen då Rasmus Lindkvist knuffas av Joakim Karlsson i slutminuterna.

De flesta ansåg att det var en solklar straff. Men inte domaren Per Melin som lät spelet fortsätta.

– I den ögonblicksbild där jag fattar mitt beslut så såg det ut som om Jönköpingsspelaren hann ikapp ÖFK-spelaren och det var en skuldertackling. Från min vinkel såg det ut så, säger Per Melin.

Vad tänkte du på kvällen när du som reprisbilderna?

– Jag tänkte "fan, det där blev inte rätt." Det är ju bara att erkänna. Annars blir det ju något av en dåres försvarstal. Det skulle ha varit straff.

Vågade inte linjedomaren ta ett annat beslut?

– De assisterande domarna i den här serien har mod att gå in i situationer. Men han hade en riktigt taskig vinkel där han såg två ryggar. Nej, det här var mitt ansvar. Det har ju ingen betydelse för ÖFK i dag att jag berättar att bedömningen var felaktig, men jag tycker man ska vara ärlig att erkänna när man gjort ett fel.

Efter matchen fick Isaac Shaze sitt andra gula kort vilket då resulterade i rött kort. En situation som de flesta aldrig uppfattade.

– Jag förstår att det inte var många som såg det. Matchen var ju över, men när det gäller kort kan jag dela ut dem så länge som jag är på plan. Shaze blev väldigt upprörd på en Jönköpingsspelare och gick fram och knuffade honom hårt i bröstet. Jag vet inte vad som föranledde det, men det var ju ett solklart gult kort, säger Melin.

På lördag ska 25-årige Per Melin återigen döma ÖFK. Då i mötet med GIF Sundsvall på Jämtkraft Arena.

– Det blir hur kul som helst. Den matchen har jag gått och väntat på länge. Det blir någonting alldeles extra att få döma ett sådant derby. Det är ju en fotbollsfest för alla. Även för en domare.

Mer läsning

Annons