Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte raka nollan för Krokom/Dvärsätt

/
  • Tabitha Chawinga i full fart. K/D:s fyndförvärv från Malawi ser ut att ha två växlar mer än övriga spelare.
  • Julia Bäckman och Josefina Arvidsson jublar efter 1–0-målet. Förutom Tabitha Chawinga spelade K/D med ett helsvenskt lag.
  • K/D-tränaren Tommy Martinsson var inte helt nöjd med prestationen i paus trots 3–0. I andra halvlek lossnade det rejält.
  • Opes forward Lisa Landin håller bra division 1-klass, men blir ofta isolerad och felvänd och för sällan ett riktigt hot.
  • Rutinerade mittfältaren Anna Jonsson var en av de som försökte allra mest i Ope.
  • Ope-tränaren Thomas Andersson hade svårt att hitta ljusglimtar.
  • Duell mellan Josefina Arvidsson och Lisa Landin.
  • Julia Bäckman och Molly Mårtensson jublar efter nätkänning i andra halvlek. I förgrunden med nummer 24 ytterbacken Elin Kristiansson, också bra i K/D.

K/D:s damer fortsätter att stänga igen försvaret.
Sjätte raka matchen utan insläppt mål kom mot Ope.
Dessutom blev det nio framåt.

Annons

Det var nära att Ope tog ledningen i division 1-derbyt och därmed förstörde K/D:s fina svit. I 20 minuter stretade hemmalaget emot riktigt bra mot ett K/D som var uddlöst framåt och hade svårt att hitta rätta adresser på passningarna.

Men då K/D:s Josefina Arvidsson prickade in 0–1 var det början till slutet för Ope och innan de 90 minuterna var över blinkade resultattavlan 0–9.

– Det är klart att jag tycker att det är imponerande av tjejerna att hålla nollan i sex matcher i rad. Men trots den stora segern i dag kan jag inte vara riktigt nöjd med spelet. Särskilt i första halvlek, sa K/D:s tränare Tommy Martinsson.

Ope, som ännu inte vunnit, hade framför allt problem med K/D:s vindsnabba Tabita Chawinga.

– De utnyttjade sin styrka och satte väldigt mycket bollar på henne. Vi brukar ligga bra till försvarsmässigt, men nu var det som att det rasade ihop helt i andra halvlek, sa Opetränaren Thomas Andersson.

Bäst på plan var redan nämnde Tabitha Chawinga. Plus också till Josefina Arvidsson.

Mer läsning