Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotboll, division 3

Brunflo-Salsåker/Ullånger 5–0 (4–0)

Mål: Ragip Deliu 2, Joakim Westin 2, Jocky Kyabalema.

En moralstärkande seger för skadedrabbade Brunflo, som var klart mycket bättre än ett riktigt blekt Salsåker. En faktor bakom att det lossnade anfallsmässigt var bytet till 4–4–2.

Nya duon Jocky Kyabalema och Ragip Deliu rörde sig över stora ytor och skapade mycket för varandra.

– Mest glädjande i övrigt var att vi hittade tillbaka till ett trevligt spel. Vi hade bra rörelse och många fina kombinationer. Det såg betydligt bättre ut än tidigare, sa tränaren Örjan Sjödin, som efter alla spelarförluster och skador har sänkt årets målsättning.

– Jag hoppas verkligen att vi ska kunna klara oss kvar. Det är i alla fall inte så många lag som skrämt oss hittills, säger Sjödin, som får tillbaka mittbacken Patrik Nord från studier till nästa match.

Kyabalema, Deliu och tvåmålsskytten, mittbacken Joacim Westin, får stora plustecken, liksom Linus Olsson. Olsson tillför hårdhet på det centrala mittfältet, något som är extra viktigt med tanke på att det ofta uppstår mycket närkamper i detta tättbefolkade området.

Röbäck-Frösön 0–5

Kim Eriksson 2, Niklas Thelin 2, Pontus Moberg.

Frösön revanscherade sig snabbt efter den bleka insatsen mot Sollefteå (0–3). 5–0 på bortaplan är starkt oavsett vilket motstånd man möter.

– Jag är jättenöjd. Vi gjorde ingen supermatch, men helt okej. Vi har höga krav på oss och kan spela ännu bättre än så här, menade tränaren Anders Engström.

Hans taktiskt drag att försöka dra nytta av Röbäcks tunga överflyttningar i sidled, gav effekt. När Frösön spelade ut bollen på ena kanten, koncentrerade man sig på att snabbt byta sida – något som gav öppningar i Röbäcks försvarsspel.

– Röbäck fick jaga mycket boll och i andra halvlek föll de ihop. Det här visar att vi är på rätt väg.

Alltid högproducerande anfallaren Kim Eriksson får stort plus, liksom mittbacken Linus Ferm. Även nye vänsterbreddaren Niklas Swartz (från Hede) gjorde mycket nytta.

Fotboll, damtrean

Vemdalen-Berg/Myssjö 1–2 (1–1)

0–1 (2) Alicia Saur, 1–1 (26) Camilla Svensson, 1–2 (78) Nathalie Alsing Göransson.

Gästerna tog sin första seger för säsongen – i sin tredje match. Nathalie Alsing Göransson avgjorde med cirka 15 minuter kvar, till förtret för de nära 130 åskådarna på Vemvalla.

Strömsund-Sveg 4–2 (2–1)

1–0 (12) Jessica Espvall, 2–0 (22) Lovisa Persson, 2–1 (41) Maria Östman, 3–1 (51) Lovisa Persson, 4–1 (60) Emma Olofsson, 4-2 (88) Maria Östman.

Strömsund tog sin första seger i år och man gjorde det mot årsdebuterande Sveg, som bestämt sig för att genomföra serien trots att man flaggat för att dra sig ur. Matchen såg två tvåmålsskyttar: Lovisa Persson, 17 år, i Strömsund och Maria Östman, 24-årig anfallare och ryggradsspelare i Sveg.