Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fotboll är förjäkla märkligt"

En sämre insats senast i derbyt mot IFK gav seger. Mot Ånge gjorde Brunflo en väldigt bra match – och föll.

– Lika dåligt som det var då, lika bra var det i dag, säger Adam Mattiasson efter 0–1-förlusten.

Annons

På Ånges toppmoderna konstgräsmatta kunde Brunflo ta tag i matchen och man höll bra tempo och kvalitet i passningsspelet. Topplaget Ånge tvingades till att fokusera spelet kring långa bollar mot sina skickliga anfallare, sedan Brunflos försvarslinje stängt till effektivt när hemmalaget försökt anfalla på annat sätt. Någon trötthet hos Brunflo som ju spelade (och vann) länsderbyt mot IFK Östersund bara två dagar tidigare märktes inte heller.

Det var dock Ånge som tog ledningen inför pausvilan. En ledning som sedermera skulle stå sig matchen ut, trots att Brunflo skapade flertalet chanser där man borde ha utnyttjat någon av dem. Vid ett tillfälle Joacim Westin drev in i straffområdet vid ett tillfälle men valde att hålla inne skottet. Ett annat av lägena var då Albin Hedberg kom i en bra yta på högerkanten men misslyckades med avslutet. 3. I slutminuterna hade även lagkapten Martin Hedberg ett par chanser, men alltså inget mål för Brunflo denna gång i matchen som slutade 1–0 till Ånge.

– Fotboll är förjäkla märkligt. Vi gör riktigt risig match mot IFK och vinner. I dag har vi ett ganska bra grepp om den här matchen, de kommer upp med någon kontring så där, men jag tycker vi har initiativet. Vi har bra passningsspel, hittar bra spelvägar, men vi lyckas inte sätta dit dem, summerar tränare Adam Mattiasson, som ändå kunde glädjas åt den spelmässiga insatsen.

– Det var en bra fotbollsmatch. Jag tycker att vi kunde stegra spelet allt eftersom. Jag är jättenöjd med prestationen.