Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvirrat om kriget

Det råder stor förvirring i nyhetsrapporteringen från Afghanistan.

Det framställs som om motståndarna till ockupationen enbart är Talibanerna och att det är NATO-styrkorna som vill införa demokrati i landet.

I verkligheten är det varken Talibanerna eller den av ockupationstrupperna stödda regimen som är intresserade av att införa demokrati och jämställdhet. De som förespråkar demokrati och mänskliga rättigheter för alla i landet är även emot ockupationen. Ett tydligt exempel på dessa är kvinnoorganisationen RAWA, Revolutionary Afghanistan Women Association.

Att stödja dessa grupper, som motsätter sig både den korrumperade kvinnofientliga Karzai-regeringen, NATO:s ockupationstrupper och Talibanerna, borde vara målet för de svenska insatserna i landet. För att trovärdigt kunna göra detta krävs en snabb avveckling av den svenska truppstyrkan oberoende av hur många svenska soldater som har stupat eller blivit skadade.

Kick Leijnse Östersunds Nätverk för Global Fred

och Demokrati

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel