Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förverkliga drömmar med Centern

Centerpartiet vill ha ett Sverige som lever och ger människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det handlar om att ge verktyg till var och en att forma sitt liv efter sin egen vilja. I dag reser vi runt i länet och presenterar de verktyg som vi vill använda för skapa ett levande Jämtland dit människor flyttar. Vi har därför med oss en verktygslåda med en mängd olika verktyg som vi vill använda!

Jämtlands län är fantastiskt. Länets unika natur gör att många turister söker sig hit, men vi vill också ge verktyg för att öka inflyttningen till Jämtlands län. En befolkningsökning skulle innebära större skatteintäkter och större möjligheter att upprätthålla bra samhällsservice och välfärd i hela länet. Det är viktigt att det finns bland annat bredband, post och infrastruktur för att folk ska vilja bosätta sig här. Med fler människor på landsbygden kan vi också slå vakt om annan service såsom affärer och mackar.

Centerpartiet har visserligen under de senaste fyra åren i regeringsställning gjort ett mycket stort antal förbättringar för att människor ska kunna starta egna företag i hela landet och samtidigt kunna anställa andra vilket innebär att det skapas jobb på landsbygden. Under mandatperioden har vi bland annat genomfört historiskt stora satsningar på infrastruktur i hela landet, underlättat för företagande, sänkt skatten samt genomfört 156 andra insatser som stärker utvecklingskraften i bland annat Jämtlands län. Vi har gjort mycket men är inte på långa vägar färdiga. Vi vill mer! I Centerpartiets landsbygdsmanifest presenterade vi ytterligare 36 punkter för ett levande Sverige. Det handlar bland annat om att göra det ännu billigare att anställa, sänka tjänstemomsen, minska regelkrånglet, skapa en nationell strategi för landsbygdsturism och att förstärka satsningen på visionen om Matlandet Sverige. Centerpartiet vill även inrätta en statlig fond på två miljarder kronor för riskkapital i Norrlands inland. Fonden ska arbeta tillsammans med privata och offentliga aktörer och syftet är att stärka företagsamhet, innovationer och nya jobb.

Mot detta står Socialdemokraternas landsbygdsfientliga politik som påhejas av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Gemensamt går de till val på höjd bensinskatt, en kilometerskatt på transporter samt att göra det dyrare och svårare att anställa unga genom att höja arbetsgivaravgiften för de under 26 år. Bara kilometerskatten skulle i snitt kosta ett åkeri 14 kronor per mil och kan ge ett åkeri med en lastbil en merkostnad på flera hundratusentals kronor om året. Detta är inget annat än en straffbeskattning av landsbygden.

Landsbygden har oändliga möjligheter, men för att de ska tas tillvara krävs rätt förutsättningar. Vi är oroliga för att oppositionen har glömt bort att analysera vilken effekt deras förslag får för en person som pendlar varje dag till jobbet eller för en ung människa som ska ut i arbetslivet. Det kan få stora konsekvenser för den landsbygd som behöver allt annat än höjda skatter och ökat regelkrångel. Vi och Centerpartiet vill därför lämna ett tydligt besked, vi är landsbygdens parti. Vi har slagits för jobb och tillväxt i hela Sverige under den gångna mandatperioden och vi har visioner, idéer och konkreta förslag för vad vi vill göra även under nästa mandatperiod. Vi och Centerpartiet kommer att jobba stenhårt för ett Sverige med en levande landsbygd. För hela Sverige ska leva.

Per Åsling (C) riksdagsledamot Jämtland

Eskil Erlandsson (C), jordbruksminister

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel