Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förutsägbar historia med en hel ocean av trams

Biostaden

Genre: Komedi

Premiär: 30 juli

Med: Björn Bengtsson, Tuva Novotny, Johan Rabaeus med flera

Regi: Kjell Sundvall

Speltid: 1 tim 40 min

Censur: Barntillåten

Annons

Det börjar ganska habilt. Nicklas är en proper, framgångsrik advokat som lever ett ganska torftigt singelliv i Stockholm. När hans biologiska mamma dör, får han reda på att han har en tvillingbror – Hasse. I och med bouppteckningen åker han till Luleå och träffar brorsan, som visar sig vara en identisk kopia av honom själv. Nicklas återvänder till Stockholm och tror att han har sett det sista av sin nyvunna bror. Men där misstar han sig. En dag ringer det på dörren och där står Hasse.

Här någonstans börjar den här historien urarta. För så klart blir det extremt många förväxlingar när Nicklas chef, bossens heta fru och tjejen han suktar efter alla misstar den stökige kvinnokarlen Hasse för att vara Nicklas. Detta ställer till mängder av problem och Björn Bengtsson, som spelar båda tvillingbröderna, är mer speedad än allt knark på Stureplan när han hetsar omkring som den galna och irriterande tvillingen Hasse.

Det här är en förutsägbar historia med billiga skämt och på sina håll ganska krystade dialoger. Ibland, men bara ibland, smyger sig också ett litet fniss in. Tuva Novotny gör, i vanlig ordning, en fin insats som Nicklas drömtjej, men det i sig kan inte bära upp en film som i övrigt faktiskt mest är som en hel ocean av trams.