Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt tungt för Ope dam

Ope fortsätter att förlora i division 1. 0–4 mot Korsnäs sedan laget rasat ihop sista 20.
– Självförtroendet är inte där när vi hamnar i underlägen, menar Tomas Andersson,.

Nykomlingens inledande resa på division 1-säsongen har varit riktigt tung. En poäng är vad Ope mäktat med och inte mycket tyder på någon omedelbar förbättring.

Laget håller helt enkelt inte måttet. Varken bakåt eller framåt.

Mot Korsnäs spelade man hyfsat fram till 70:e minuten. Då small det till två gånger och hemmalaget hade gått upp till 3–0.

Korsnäs var lite snabbare och lite starkare.

Vad är det framför allt som fattas för att ni ska börja att plocka poäng?

– Självförtroendet. Vi tror inte vi kan vända när vi hamnar i underläge. Vi är med spelmässigt, men när vi får ett eller två mål i baken tappar vi tron.

– Sedan måste vi också konstatera att det är stor skillnad på tvåan och ettan. Det handlar inte bara om ett steg utan två. Här är alla spelare snabbare, starkare och bättre överlag.

Ope hade vissa lägen att göra mål, framför allt Lisa Landin, men trubbigheten fortsätter att gäcka laget.

Det är inte så att ni behöver extern hjälp, till exempel en anfallare?

– Så långt ska vi inte inte dra det än. Jag kan inte säga exakt vad vi behöver, men vi måste börja tro på vad vi gör och klara av det kollektivt. Vad gäller anfallsspelet har vi Lisa. Hon gör normalt mål på de lägen hon fick i dag.

Tomas Andersson pekar också på att Ope måste hitta en stabilitet i laget.

– Det börjar på mittfätet. Vi måste börja att vinna matchen på mitten. Den här matchen får vi ledare ta på oss en del som inte ändrade vår uppställning när Korsnäs bytte till 4–3–3.