Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt stark virkesmarknad

Enligt Skogssällskapets höstprognos kommer den svenska virkesmarknaden med timmer priser som når rekordnivåer vara fortsatt stark.

– Många befarar en rekyl under senhösten, men det finns en del stödjepunkter som kan hålla marknaden uppe, säger Skogssällskapets virkeschef Magnus Juntikka i ett pressmeddelande.

Att Kinas efterfrågan på virke kommer fortsätta öka, att jättemarknaden USA börjar vakna och att Nordafrika och Mellanöstern som klarat sig bra under finanskrisen har stort behov av virke är anledningarna till att Magnus Juntikka tror på en fortsatt stark marknad.

– I Asien är visserligen svenskarna små, men tack vare den starka efterfrågan skapas luckor på andra marknader som svensk sågindustri kan täppa till, säger Magnus Juntikka i ett pressmeddelande.

Han påpekar även att uppmärksamheten från utländsk skogsindustri runt Östersjön ökar och de importerar massaved från Sverige samt att bränslemarknaden kommer hetta till under hösten.