Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt oenighet efter politikerträff

Under tisdagen samtalade politikerna om försäljning av tomterna vid Lillänge.

Syftet med mötet var att få till stånd en lösning, men oenigheten tycks bestå.

Försäljning av tomterna i Lillänge har stötts och blötts länge och besluten har skjutits upp på grund av oenighet bland de politiska partierna.

Socialdemokraterna har stått helt ensamma i uppfattningen att kommunen bör sälja tomterna vid betongstationen och Mosippan till TK Development.

De andra är av uppfattningen att centrumhandeln bör stå i fokus för att utvecklas.

Reaktionerna har varit kraftiga från cityhandlarna i Östersund som bland annat lämnat in en lista med 5600 namn som en protest mot planerna att sälja marken vid Lillänge.

Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) var den som kallade till samtalet där även TK Development och Biltema deltog.

– Målet med mötet var om vi kan hitta en lösning så vi kan komma överens om att säga ja till en försäljning, säger AnnSofie Andersson.

Vad har ni kommit överens om?

– Vi har kommit överens om att träffas igen. Jag tycker att det finns en ärlig vilja från alla att få till en lösning som är bra för Östersund, säger AnnSofie Andersson.

Pär Jönsson (M), deltog under samtalet men vill inte heller han gå in närmare på vad som sagts under mötet.

– Vi hade bra diskussioner, tycker jag. Vi har diskuterat tomten vid betongstationen, mosippan, skogstomten och centrumhandeln. Tjänstemän och arkitekter har fått inputs som de ska titta på. Det är många kort i den här leken, säger Pär Jönsson.

Är ni överens om någonting?

– Nej, Vi är inte överens om någonting. Vi ska träffas igen och diskutera vidare, men det kommer att dröja minst en vecka, säger Pär Jönsson.