Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt chans till allsvensk bowling – Östersund klar för kvalfinal mot Domsjö

Östersunds Bowlingklubb är klar för kvalfinal nästa helg mot Domsjö. Därmed lever drömmen om fortsatt allsvenskt spel.

ÖBK mötte Junsele två gånger om i Sundsvall på lördagen – kvalspelets första motståndare. Efter en oavgjord match, (10-10) och en seger, (14-6), gick ÖBK vidare i kvalspelet.

– Men det gick trögt i början, berättar Conny Halvarsson i ÖBK. Det var först i inledande matchens slutskede som vi lyckades gå ikapp och fixa kryss och en pinne.

Men i andra matchen var det inget snack. Då var Junsele chanslös, på de relativt svårspelade banorna i Sundsvall.

Bäst i början lyckades Janne Clarin som nådde fina 800 poäng i den inledande matchen. Sören Rådsäter var näst bäst på 746 och sen följde Patrik Skoglund på 691.

I andra vändan var Skoglund lagets ankare på 752, Bosse Lejon nådde 752, Rådsäter 747, Lennart Olofsson 735 och Mats Wäppling 729.

I och med tre poäng på två matcher slogs Junsele ut.

Nu väntar Domsjö i kvalfinalen om en plats till Nordallsvenskan nästkommande säsong. Matcherna mot Ö-vikslaget avgörs kommande helg, men bowlingförbundet har ännu inte avgjort var matcherna spelas, antingen i Sollefteå eller i Vilhelmina, båda platserna neutral plan.