Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Förtroendet är förbrukat”

Lars-Olof Hägreds förtroende är förbrukat hos Socialdemokraterna i Östersund.

– Jag tycker att han borde ha kommit till oss och berättat, säger partiordförande Kjell Svantesson.

Lars-Olof Hägred har inte längre partiets förtroende. Han ombeddes lämna alla sina politiska uppdrag efter knivincidenten på Statoil den 18 september.

– Man kan inte vara ute och bete sig så här i sådana här sammanhang. Det handlar om ett förtroende man fått från partiet med de här uppdragen och det förtroendet har han förbrukat anser vi, säger Kjell Svantesson.

Han är dessutom besviken eftersom Lars-Olof Hägred inte berättade för sina partikamrater vad som hade hänt.

– Jag tycker det var lite svagt att han inte sade något. Åtminstone några dagar efter valet, så hade det ju inte blivit som en chock för oss. Han borde ju vetat att det här förr eller senare skulle komma ut i medierna och så vidare.

Samtidigt tycker Kjell Svantesson inte att Lars-Olof Hägred ska lämnas helt ute i kylan.

– Behöver han hjälp och stöd med olika saker så ska vi ställa upp med det. Just nu så finns inte förtroendet för honom och det innebär att han får bygga upp ett nytt förtroende. Han har alla möjligheter att komma tillbaka. Ingen är utestängd för tid och evighet.