Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortkörare och ögontjänare

Under måndagen var Motormännen ute och kollade hastigheter på två platser i Östersunds kommun. På båda platserna var det många trafikanter som inte följde trafikreglerna. När Motormännen stod utanför Böle skola så körde 85 av 136 uppmätta fordon för fort, det vill säga snabbare än 30 kilometer i timmen och 25 trafikanter körde mer än 40 kilometer i timmen.

När vägombudet från Motormännen tog på sig gul jacka och ställde sig synligt sjönk hastigheten påtagligt, men av 30 förbipasserande fordon körde nio snabbare än 30 kilometer och en körde snabbare än 40 kilometer i timmen.

Sedan drog Motormännens patrull vidare till rondellen vid Nya kyrkan i Östersund för att kolla hur många bilister som använde blinkers när de lämnade rondellen. Resultatet blev att 60 av 240 som passerade genom rondellen blinkade när de körde ur rondellen.