Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande fullbelagt på Östersunds sjukhus

– Det ser lite ljusare ut, men det finns absolut inte platser så det räcker, säger vårdplatskoordinator Sonja Nilsson.
– Det är fortfarande kris.

Annons

LT kunde i gårdagens tidning berätta att det är fullbelagt på Östersunds sjukhus.

Under natten mot tisdagen och i går morse var det ett evigt pusslande för att hitta platser till alla patienter.

– Ortopeden låg i morse, läs i går morse LT:s anm) på minus nio vårdplatser, plus att de har fem satellitpatienter ute på andra avdelningar. De har alltså en hel avdelning ute, trots att de skjutit på vissa operationer.

I går morse hade medicinavdelningarna ett minus på tre platser trots att de öppnat sju extra platser under måndagen.

– Kirurgen låg på minus tio vårdplatser, men flera patienter skrivs ut under dagen. Innan de har kommit på avdelningen efter operation har det hunnit gå hem patienter, säger Sonja Nilsson. Det kommer i varje fall inte att vara minus tio.

– Dessutom har patienter kunnat skickas till rehab som öppnade under gårdagen, proppen har alltså lossnat där. Infektion har minus fyra vårdplatser, men de har flyttat ihop patienter, två på enkelsalar, för att ingen ska ligga i korridoren.

Det ser med andra ord lite bättre ut, det finns i varje fall några lediga vårdplatser. Men många patienter ligger på obs-avdelning som var inläggningsklara i måndags, en del av dem måste få en vårdplats eller skrivas ut.

Någon patient fick även sova över på patienthotellet under natten mot tisdagen, bland annat en ortopedpatient som hade långt att åka.

Mer läsning

Annons