Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortfarande bara tre i ÖFK:s styrelse

Styrelsen för Östersunds FK fick kritik för att man misslyckats med att bredda antalet ledamöter.

– Tre personer är för lite. Om det skulle hända er något har vi ingen styrelse kvar, sa en av mötesdeltagarna.

Omvalde ordföranden Daniel Kindberg tog åt sig av kritiken.

– Vi är eniga i din uppfattning. Vi har frågat folk, men det är inte helt lätt. Vi kommer att försöka öka intresset och även avdramatisera det här med att sitta i en styrelse.

Finns det både för- och nackdelar med att vara så få i styrelsen?
– Ja, men nackdelarna är nog flera. Det är skönare om fler drar lasset.

Hur orkar du själv. Du sitter ju även i ÖIK:s styrelse?
– Där är jag med eftersom mina tre söner spelar i klubben. Annars handlar det mycket om att jag inte stressar jag upp mig. Jag är ingen orolig själ. Jag hittar energi och glädje i att jobba och kunna inspirera mina medarbetare att hitta samma glädje.

Förutom Daniel Kindberg är Lars Landin och Hans Carlsson kvar i styrelsen. De har iscensatt en mindre sparplan efter två raka förlustår vilket gjort att det egna kapitalet minskat till 980 000 kronor.

ÖFK behöver helt enkelt börja att göra vinst i verksamheten. Därför kommer man att försöka vara mera sparsam i år. Den stora åtgärden är att banta truppen. Från fjolårets 33–34 spelare till 22 i år.

Med tanke på att personalkostnaderna i fjol var hela 13 miljoner kronor kan det kanske behövas.

– I fjol var vi osäkra på hur vi skulle klara spel i superettan och U21, därför hade vi en stor trupp. Nu har vi blivit stärka av erfarenheten och bantar truppen. Dessutom är det inte optimalt att vara 25–30 spelare på träningarna.

Daniel Kindberg tror att klubben kan öka omsättningen successivt.

– Vi kan inte gömma oss bakom att företagen inte vill sponsra oss. Vi behöver bara bli skickligare i att förklara varför de ska satsa på oss.

Fotnot: ÖFK budgeterar med samma omsättning som i fjol, 18 miljoner kronor.