Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen kvinna hittad - förs till sjukhus

Kvinnan i 60-årsåldern som i går försvann i samband med bärplockning i trakterna kring Björkvattnet i Ragunda kommun har återfunnits efter en stor sökinsats.

Annons

Kvinnans anhöriga som just kommit till polisens stabsplats möttes av glädjebeskedet att hon funnits vid liv och vad som i nuläget verkar, vid god vigör.

När kvinnan hittades sågs hon vinka åt en av helikoptrarna som deltagit i sökandet.

Kvinnan, som var ute med sin sambo för att plocka bär nära Björkvattnet, någon mil nordöst om Köttsjön, Ragunda kommun, rapporterades som saknad till polisen i Östersund vid 16-tiden på söndagen.Polisen satte då in både vägburna patruller samt helikopter i sökandet efter kvinnan. Helikopterpiloten rapporterade klockan 18 att fyra björnar befann sig inom ett område av 500 meter. Strax därefter tvingades en av hundförarna skjuta varningsskott för att avvärja en framrusande björn. Eftersöket till fots avbröts efter denna händelse och jägare inkallades för att eskortera hundförarna i terrängen.

Efter att ha sökt natten igenom, utökades sökningen kraftigt på måndagsmorgonen då både fjällräddare och hemvärn kallades in. Polismyndigheten i Västernorrland bidrog också med ett hundekipage till insatsen. När kvinnan återfanns hade fjällräddare just anlänt och militärens insats kunde återkallas.

Vid 11-tiden på måndagen hittades kvinnan av en helikopter som deltog i sökandet. Hon sågs vinkande till helikoptern och kunde själv gå in i den för vidare transport till sjukhus.

Kvinnan är medtagen och trött men vid relativt god vigör, enligt polisen.