Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunna Svenska kvinnor hittade vid liv i Tröndelag

De två svenska kvinnor som varit försvunna i Nord Tröndelag har hittats vid liv av en Sea King helikopter, rapporterar tidningen Adressavisen strax före lunch i dag.

Annons

De två kvinnorna i 20-årsåldern har varit försvunna i Nord Tröndelag i Levangerområdet, efter en kanottur tidigt på måndagskvällen.

Tidningen Adressavisen skriver i sin nätupplaga att kvinnorna ska komma från Stockholmsområdet och en av dem har familj i Norge.

Sökområdet kunde avgränsas under tisdagsförmiddagen, sedan spår av kvinnorna påträffats.

Under hela natten letade räddningspersonal och hundar efter de försvunna.

Under de senaste dagarna har de varit på fjällvandring i Verdal. Före försvinnandet paddlade de kanot i Heståa, som ligger mellan Levanager och Verdal.

På väg från älven till en bil de parkerat i närheten försvann kvinnorna. Klockan 21.37 på måndagskvällen fick polisen telefonsamtal om att de inte dykt upp.

Uppe vid bilen skulle de sammanstråla med en man i sällskapet som enligt polisen gick före med kanoten cirka 800 meter från älven till bilen. Mannen som är norsk medborgare väntade och väntade och ringde polisen när kvinnorna inte dök upp.

– De hade avslutat paddlingen när mannen tog med sig utrustning och kanoten och gick i förväg, säger Rune Arstein, operationsledare i Nord-Tröndelags polisdistrikt, till tidningen Adressavisen.

Det har regnat mycket i området som består av myrmark. Det uppges vara svårt att orientera sig i terrängen och den tar tid att genomsöka till fots.

Annons