Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvann i Åkersjön – hittades 27 mil därifrån

En 28-åring försvann efter en fest i Åkersjön under lördagskvällen. Polis och fjällräddning sattes direkt in i sökandet efter mannen som tolv timmar senare hittades på en helt annan plats.

Den försvunne mannen lämnade en fest i en stuga i Åkersjön vid 22-tiden på lördagskvällen och sökningarna efter honom inleddes under natten efter larm från anhöriga.

Både polis och fjällräddning letade efter mannen i terrängen kring Åkersjön under natten mot söndag. Senare under morgonen fick polisen tips om att personen höll sig undan frivilligt och att han tagit sig till Östersund och vidare därifrån.

– De senaste uppgifterna vi hade var att han tagit ett tåg till Sundsvall, men jag kunde inte vara säker förrän vi kollat av det med våra kollegor där, säger Oscar Berglund, polisens vakthavande befäl i Jämtland.

Vid lunchtid på söndagen visade sig tipset stämma och 28-åringen återfanns i Sundsvallstrakten där han är hemmahörande.

– Det är ju inte olagligt att hålla sig undan, men man kan kanske tycka att han kunde ha hört av sig, säger Oscar Berglund.

Sökpådraget i Åkersjön efter 28-åringen startade kort efter att mannen försvunnit på lördagskvällen. Även sökorganisationen Missing people gjorde sig redo att söka i Åkersjön under söndagen, enligt Sveriges radio Jämtland.

– Omständigheterna och platsen han försvann på gör att vi måste ta saken på allvar i ett sådant läge, säger Oscar Berglund.