Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstörelse efter inbrott på sportcenter

Det har varit inbrott i tre byggnader på Krokoms sportcenter. Okända gärningsmän har lämnat efter sig förstörda dörrlås, utrivna sopor och allmän förstörelse.

Annons

– Vi upptäckte på tisdagen att det varit inbrott. Men jag tror inte att något stulits, det har bara förstörts och grisats ned, säger Micke Forsberg, som är planansvarig på idrottsplatsen.

Sammanlag tre byggnader har haft påhälsning, ett förråd, serveringen och sekretariatet.

– Men jag har ingen aning om vad de var ute efter. Det fanns sådant som borde ha varit intressant att stjäla, men det hade nog behövts bil för att få med det, säger Micke Forsberg.

Polisen har varit där och tagit upp en anmälan, gjort en brottsplatsundersökning och säkrat vissa spår.

– Jag tror att de som var hit kanske blev skrämda för på altanen till serveringen står tre plattor med dricka, som lämnats där, säger Micke Forsberg.

Han har en känsla av att det blir lite mer skadegörelse rent allmänt i Krokom på senare tid.

– Det var två eller tre veckor sedan det hade krossats glas på skolan. Det har varit liknande händelser både på Nyhedens skola och Kvarnbackskolan, säger Micke Forsberg.

Det var många år sedan de hade inbrott på idrottsanläggningen och de har varit ganska förskonade från skadegörelse.

– Men i vintras var det något som gjort graffitimålningar där, berättar han.