Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstafemman bröt isen för ÖHC

/

Segersviten sprack mot Ånge.
Det fick KB 65 sota för - till slut.
- Vi malde ned dem, sa ÖHC-forwarden Jens Nilsson efter 5-2 i Klanghallen.

Annons
Bara fyra ÖHC-mål på sex perioder och en oväntad förlust mot Ånge.
Då skrek hela hallen efter islossning mot KB 65, helst redan i första perioden.
Men vi fick se det här:
13-6 i skott. 0-1 i mål.
- Klart det kändes lite snopet med 0-1 efter första. Jag tyckte faktiskt vi rörde på fötterna bra och spelade en positiv hockey, sa ÖHC:s tränare Roger Forsberg.
92-kilosforwarden Jens Nilsson var ännu mer rakt på sak:
- Vi ägde dem första 20, det var ju djävulskt nära mål flera gånger. Men jag kan inte påstå att det hann bli oroligt. Det här laget är så pass tryggt i grunden att vi bara kör vidare, även om vi ligger under.
Och visst - redan efter 5.29 i andra perioden - var det slutsnackat om ineffektiviteten för den här gången.
Jens Nilsson skar själv in till vänster i anfallszon, stannade upp och hittade Patrick Nordström som lyfte upp 1-1 med en backhand i nättaket.
Samma sorglösa spelvändarhockey visade sedan vägen till 2-1, med samma radarpar i huvudrollen. Nordström hittade Nilsson, som tryckte in pucken på kraft vid första stolpen.
Tredje killen i kedjan, undrar ni?
Jodå, han hittade rätt, han med.
Tobias Falk, tillbaka på isen efter en axelskada, satte både 4-1 och 5-2 och stängde därmed matchen på allvar.
- Det har funkat hyfsat för vår lina hela hösten, både med Tobias Falk och Marcus Guslin som centrar. Patrick är riktigt duktig på att hålla i pucken, och själv börjar jag få upp farten. Jag behöver ha den med mig för att det ska hända saker, sa Jens Nilsson med ett leende.
Roger Forsberg om den heta förstaformationen:
- Jag satte ihop Tobias och Jens för att de känner varandra sedan tidigare. Och med tanke på hur mycket riv de båda har i spelet är det heller inte konstigt att en sådan målskytt som Patrick Nordström får mycket chanser.
- Men vi har ett stort sparkapital i andrakedjan också. Vänta bara tills det lossnar för Daniel Eliasson, då blir det åka av, varnade ÖHC-coachen.
"Elias", en av isens klart piggaste spelare i konkurrens med Pierre Larsson och Peter Westin, fick nöja sig med att fylla 23 år i lördags.

Lars Björklund
lars.bjorklund@ltz.se
Mer läsning

Annons