Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första varma dagen bjöd på bad

Dan före midsommaraftonen blev den första riktigt soliga och varma sommardagen och folk sökte sig till bassänger och vattenrutschkanor både på Lövsta och Storsjöbadet.

Lövstas stora bassäng öppnas förövrigt först om tio dagar efter att ha genomgått reparationer.

Temperaturen låg på stadiga 20 grader. Blå himmel och knappt någon sommarbris alls.

Äntligen var sommaren här.

Många sökte sig igår för första gången till Östersund och Frösöns badställen för att svalka sig - som kamraterna Sebastian Pålsson och Olle Ivarsson Domander på Lövstabadet.

– Fritt fall är roligast. Det är den brantaste rutschkanan, säger Sebastian Pålsson.

Fortsätter vädret att hålla i sig kommer han att bada åtminstone en gång i veckan, lovar han.

Stina Dahlin och hennes fyra kompisar filmade varandra när de körde i högsta hastighet nerför Lövstas tuffaste attraktion.

– Det är tråkigt att den stora bassängen är trasig. Jag skulle vilja hoppa från tornen, säger hon.

Driftsansvarige på Lövsta sedan tio år, Jonta Näsman, berättar att sex av skarvarna till bassängen har varit otäta och att det precis har åtgärdats. I går, strax före klockan 14.00, vred dock bassängtekniker Mattias Nyman på kranarna och började att fylla den 1850 kubikmeter stora bassängen med vatten från vattenlagret längre upp på berget.

– Det kommer att ta sju dagar och sen tar det ytterligare tre dagar att få upp temperaturen till 26 grader, säger Jonta Näsman.

Det skulle gå att fylla bassängen ännu snabbare. Problemet är att fastigheterna i Lövstaområdet skulle bli utan vatten om man vred på kranen för fullt. Vattenlagret innehåller bara 500 kubikmeter vatten vilket motsvarar mindre än en tredjedel av bassängens volym.

På Storsjöbadet var det lite tunnsått med badgäster igår.

Jesper Ekström och Hampus Uddeholt kastade sig oförskräckt över den uppblåsbara hinderbanan i den största utebassängen.

– Hinderbanan är näst bäst. Bubbelpoolen inomhus är bäst, konstaterar Jesper Ekström.