Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första spadtaget för hundratals lägenheter

Det har varit många turer kring bostadsbyggandet i Stadsdel norr, men under tisdagen togs det första spadtaget och lägenhetsbyggandet kan börja.

– Det finns ett ord som talar om precis allt vad jag känner just nu och det ordet är äntligen, sa kommunalrådet Jens Nilsson innan han tillsammans med kommunfullmäktige Annsofie Andersson och Mats Paulsson vd för Peab tog det första spadtaget.

Nästa vecka börjar arbetet och i den första etappen kommer 104 lägenheter byggas. Det kommer kosta 160 miljoner kronor och nästa sommar beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning. Tyngdpunkten kommer ligga på tvåor och treor men även ettor och fyror kommer byggas. Preliminärt kommer hyran för en tvåa ligga på 6000 kronor i månaden.

– Totalt i området kommer det bli 200 lägenheter och ytterligare 600 lägenheter i området ovanför jägarvallen. När alla lägenheterna kommer stå klara beror på efterfrågan men målbilden är 2018, säger Daniel Kindberg vd på Fältjägaren Fastigheter AB.

Trycket på lägenheter i centrala Östersund är stort.

– Vi har ett positivt problem i Östersund att det är fler som vill bo här än vad som är möjligt. Det här är ett jättebra tillskott till bostadsmarknaden, säger Annsofie Andersson.

– Det ger bra signaler utåt att investeras och byggs bostäder här. Det ger bra signaler till Sundsvall och omvärlden när de märker att jädrar vad det händer grejer i Östersund, säger Jens Nilsson.