Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första singeln från Eriks solodebut

/

Erik Wennergren gjorde sig först känd som en av medlemmarna i band som Hindenburg och The Suspicious Leftovers. Men nu är hans solodebut "Tales from the earth", inspelad i Revsund, på väg.

Annons

Den 13 juni släpps första singeln "Planet B" i samband med FN:s miljökonferens Rio +20. Låten, som är inspirerad av Greenpeace banderoller, handlar om Cop 15-mötet i Köpenhamn 2009. Erik var där och demonstrerade för klimaträttvisa tillsammans med 100 000 andra personer.

Den 9 juni kommer en musikvideo, regisserad av Robert Singleton, att filmas i en enda tagning i Badhusparkens skateboardramp. Tanken är att inspelningen ska bli en happening i sig. I och omkring rampen blir det bland annat graffitikonst, demonstrationer och amerikansk fotboll. Åskådarna kommer också att få se en jordglob vandra runt på platsen. Budskapet är att jorden tillhör oss alla.

"Planet B" ges ut digitalt på Spotify, I-tunes, Wimp och eMusic. Musikerna Gustav Hylén, Fredrik Björns och Erwin Marklund medverkar på skivan, liksom sångerskan Stina Wahlén.

"Planet B" ges ut digitalt på Spotify, I-tunes, Wimp och eMusic. På själva releasekvällen spelar Erik På Gamla Tingshuset i Östersund.

Annons