Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första rallycross-testet för Sandell

Om ett par veckor gör Patrik Sandell rallycross-debut med Ford OMSE, då Global Rallycross Championship kickar igång säsongen i Brasilien.

Annons

För att vänja sig vid klivet från rally till rallycross har Sandell nu i veckan genomfört ett tvådagarstest nere i Europa.

Första delen av testet gjordes på asfalt vid Fords testanläggning i belgiska Lommel.

– Där handlade det mest om att bygga upp en känsla för bilen. Den påminner rätt mycket om en WRC-bil, men den har ju dubbel effekt så allting sker ju så snabbt. Men det kändes bra och jag kom in i det snabbt, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Sedan begav sig teamet över gränsen till Tyskland, med sikte på en rallycrossbana utanför Hamburg. En grusbana som påminner om banan i Foz do Iguaçu, där premiärtävlingen sker om ett par veckor.

– Det känns fantastiskt bra. Jag är otroligt nöjd både med bilen och teamet. Jag fick två bra testdagar på olika underlag, och teamet har gjort ännu fler tester, så vi har koll på grejerna, säger Sandell.

Nu reser Sandell hem till Sverige en vecka, innan det är dags att sätta sig på planet till Foz do Iguaçu i Brasilien där första tävlingen körs tillsammans med X Games 20-21 april.